Nilüfer ve Edebiyat

Nilüfer ve Edebiyat

Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan ve bir "sanayi kenti" kimliğiyle yoğun göçe maruz kalan Nilüfer, hem planlı bir bölge hem de toplu konut bölgesi olması nedeniyle Bursa'nın cazibe merkezlerinden biridir.  "Bursa'nın yeni yüzü" olarak anılan Nilüfer, çağdaş bir kent kimliği ve çağdaş belediyecilik hizmetleriyle tüm Türkiye'ye örnek olabilecek nitelikte bir ilçedir.

Nilüfer Belediyesi olarak bizler "Geleceğin Bursa'sını" sağlam temeller üzerine kurmak amacıyla yola çıktık. Kültür, sanat ve edebiyat yürüttüğümüz çalışmaların her zaman en önemli başlıklarından oldu. Biz edebiyatın iyileştirici, birleştirici gücüne inanıyoruz ve onu tüm kent halkının tüm katmanlarıyla buluşturabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Nilüfer Belediyesi olarak; emeğin bilgiyle yoğunluk kazandığının farkında, örgütlenmeyi bilen bir toplum hayalini gerçeğe taşımak için tüm gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz.